2018. már 16.

Mese a zsákokról

írta: hatszemközt
Mese a zsákokról

Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy falu, aminek a határában egy gyönyörű hatalmas fa állt. Ha valakinek gondolkodni valója akadt, vagy csak elmélázott volna az élet rejtelmein, mindig ehhez a fához ment.

Egyszer, hosszú út után épp ebbe a faluba keveredett egy kezdő tündér. Álruhát öltött és a faluban bóklászott. Kíváncsian hallgatta az emberek beszélgetését, mert nagyon szerette őket. Szeretett volna valami jót tenni, de még nem tudta, hogy kezdjen hozzá.

Úgy látta, hogy a faluban élő emberek sem mások, mint bárhol a világon. Sok nehézséggel szembesültek, de mint bárhol, a falusiak gondjain itt is segített az ítélkezés. Borús nem volt a helyzet, épp csak a szokásos. Ha összetalálkoztak az utcán, mindig megbeszélték, ki mi miatt panaszkodik, s hogy panasza teljesen alaptalan, hisz könnyen megoldható.

A tündér sokszor látott már ilyet, de most úgy döntött, megkeresi a megoldást. Elment ő is a falu határában álló fához, mert hallotta, hogy ott születik az ihlet. Sokat törte a fejét, de egy átvirrasztott éjszaka után különös ötlete támadt. Elment a piacra, ahol szombat délelőtt nyüzsgött az élet.

Kiállt az emberek elé és felfedte tündér mivoltát.

Tovább

mese-14.png

Szólj hozzá